Rommelmarkt Druivenfestival

De inschrijvingen voor de rommelmarkt zijn afgesloten.

De rommelmarkt tijdens het Druivenfestival staat dit jaar gepland op zaterdag 21 en zondag 22 september. Inschrijven voor een standplaats is mogelijk vanaf maandag 17 juni 2024, om 13 uur.

Hoe aanvragen?

Online inschrijven en betalen

 • Van maandag 17 juni 2024, 13 uur, tot en met vrijdag 13 september kan je hier online inschrijven.
 • Beschik je niet over een computer of internet? Dan kan je rekenen op de hulp van onze medewerkers op het nummer 02 657 05 04. Op maandag 17 juni 2024 kan je tussen 13 en 16 uur ook fysiek terecht aan de balie van het GC Felix Sohie (Gemeenteplein 39).
 • De standhouders van 2023 krijgen geen voorrang. Wil je dezelfde standplaats als vorig jaar? Schrijf dan zo snel mogelijk in.

Standplaats kiezen

 • De rommelmarkt wordt opgesteld in de A. Biesmanslaan, H. Caronstraat, J.B. Charlierlaan, W. Eggerickxstraat en het Gemeenteplein.
 • Een aantal plaatsen zijn vooraf voorbehouden aan Hoeilaartse handelaars, verenigingen, inwoners op het parcours en drank- en eetstandjes.
 • Van zodra je jouw inschrijving afgerond hebt, kan je plaats niet meer door anderen gereserveerd worden.
 • Met of zonder autoparkeerplaats? Enkel standplaatsen van minimum 6 meter die vlot met de wagen te bereiken zijn, hebben een autoparkeerplaats. Die plaatsen worden op het stratenplan aangeduid met groen. Als je kiest voor een standplaats zonder autoparkeerplaats, moet je je wagen buiten het parcours van de markt parkeren (rode standplaatsen).

Het stratenplan

Je kan de stratenplannen al bekijken, maar je kan op deze plannen geen standplaats kiezen of aanklikken.

Betalen

 • Wanneer je je inschrijving online vervolledigt, kan je ook online betalen.
 • Onmiddellijk na je inschrijving ontvang je je toelating in je mailbox, via het e-mailadres dat je bij je inschrijving hebt ingevuld.
 • Kom je langs aan de balie van het GC Felix Sohie? Dan kan je daar ter plaatse betalen met bancontact. Je krijgt dan je toelating meteen mee.
 • Bij annulatie van een gereserveerde standplaats wordt het standgeld in geen enkel geval terugbetaald.

Toelating ophangen

 • Na inschrijving ontvang je je toelating in je mailbox, via het e-mailadres dat je bij je inschrijving hebt ingevuld (kijk zeker ook je map met ongewenste e-mails na). Bij inschrijving aan de balie krijg je onmiddellijk het toelatingsbewijs mee naar huis.
 • Hou je toelating goed bij! Je moet het ophangen aan je stand, het geldt als officieel bewijs. Wie de toelating niet bij heeft, zal ter plaatse opnieuw moeten betalen.

Ter info

Het is verboden om voeding/drank te verkopen op je tweedehands standplaats. Hiervoor zijn twee redenen:

 • Als particulier is het verboden om eten te verkopen op openbare markten. Dit is geen gemeentewet, maar een wet van de overheid. Je moet hiervoor een ondernemingsnummer en een leurkaart hebben. De voedselveiligheid komt dan langs om je een toelating te geven om op openbare markten te verkopen. Hier worden heel strenge controles op gedaan (niet door de gemeente, maar door medewerkers van de overheid). Zo zijn er enkele jaren geleden boetes uitgedeeld.
 • Een stand die eten en drank op de rommelmarkt verkoopt, kost aanzienlijk meer dan een tweedehands stand. Dit tarief is ook van toepassing voor alle niet-tweedehandsartikelen (nieuwe kledij, nieuwe juwelen, enz.). Meer info vind je hier: link naar pagina professionele verkopers druivenfestival.

Wil je je goed voorbereiden op de rommelmarkt? Lees dan hier alvast de praktische informatie na.

Hoeveel kost het?

De prijzen werden opgenomen in het belastingreglement op het gebruik van het openbaar domein tijdens het Druivenfestival.

Voor tweedehandskramen:

 • 6 euro per dag en per 3 lopende meter;
 • voor een autoparkeerplaats (een standplaats van min. 6 lopende meter) betaal je 5 euro extra.

Voor professionele verkopers bedraagt het standgeld (mogelijkheid om het hele weekend te staan):

Wanneer?

Bedrag

Vrijdagavond:

40,00 euro forfaitair

Zaterdag:

90,00 euro forfaitair

Zondag:

90,00 euro forfaitair

Maandag (jaarmarkt):

3,00 euro per lopende meter

De volledige lengte van de standplaats wordt in rekening genomen. Een gedeelte van een meter wordt aangerekend voor een volledige meter.

Maandag (volledige dag – inclusief jaarmarkt)

90,00 euro forfaitair

Vrijdagavond tot en met maandagavond (inclusief jaarmarkt):

225,00 euro forfaitair

Professionele standhouders (eet- en drankkramen) kunnen hier inschrijven. 

Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren