Standplaats op het Druivenfestival

Wat?

Elk jaar, het derde weekend van september, is Hoeilaart van vrijdagavond tot maandagavond in de ban van het Druivenfestival. Op straten en pleinen wordt er feest gevierd. Occasionele drank- en eetstandjes worden toegelaten. Het Druivenfestival vindt plaats op vrijdag 15, zaterdag 16, zondag 17 en maandag 18 september 2023.

Tijdens het Druivenfestival laten we twee soorten professionele verkopers toe op zaterdag, zondag en maandag:

  • Ben jij uitbater van een foodtruck of professionele drank- en eetstand, dan kan je je inschrijven via deze pagina. We zoeken voor jou een plek op het parcours van het Druivenfestival, rekening houdend met je wensen (aantal meter, gekozen dag(en)). Hou er rekening mee dat de plaatsen voor standhouders die elektriciteit nodig hebben beperkt zijn. Ter informatie: er zijn al voldoende standhouders die hamburgers verkopen. We wensen dus eerder variatie.
  • Professionele verkopers van andere producten dan voeding of drank kunnen terecht op onze jaarmarkt op maandag. Inschrijven kan hier.

Hoe aanvragen?

Een standplaats voor een professionele drank- en eetstand tijdens het Druivenfestival dien je aan te vragen bij de dienst Lokale Economie. Dat kan tot en met 23 juli 2023. Het aanvraagformulier kan je hier terugvinden.

In de week vanaf 23 juli 2023 ontvang je de bevestiging en de factuur.

Praktische informatie

Meer info vind je hier.

Hoeveel kost het?

De prijzen werden opgenomen in het belastingreglement op het gebruik van het openbaar domein tijdens het Druivenfestival:

  • vrijdagavond: 40 euro
  • enkel op zaterdag: 90 euro
  • enkel op zondag: 90 euro
  • enkel op maandag (jaarmarkt): 3 euro per lopende meter. De volledige lengte van de standplaats wordt in rekening genomen. Een gedeelte van een meter wordt aangerekend voor een volledige meter.
  • enkel op maandag (volledige dag, inclusief jaarmarkt): 90 euro
  • vrijdagavond tot en met maandagavond (inclusief jaarmarkt): 225 euro
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren