Vrijetijdsregio Druivenstreek

De gemeenten Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse, Tervuren en de vzw de Rand bundelen hun krachten in het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband (IGS) Vrije Tijd Druivenstreek om een kwaliteitsvol vrijetijdsaanbod aan te bieden.

De partners schreven voor de jaren 2020-2025 hun gezamenlijke beleidsvisie over cultuur, bibliotheek, sport, toerisme, erfgoed, jeugd en welzijn neer in een visienota ('cultuurnota'). Ze behouden hun eigen dynamiek en eigen karakter, maar werken samen voor “een toegankelijke en kwaliteitsvolle vrijetijdswerking, gecreëerd met en voor de bevolking, die bijdraagt aan een sterk verbonden gemeenschap.” De uitrol van de UiTPAS, de organisatie van thematische netwerkmomenten rond onder meer erfgoed, het uitwerken van een cultureel project voor de regio en het verruimen van Jazz met Pit in de Druivenstreek zijn de belangrijkste concrete actiepunten.

Het beleid van de intergemeentelijke samenwerking wordt uitgetekend door een raad van bestuur, waarin vertegenwoordigers zetelen van de verschillende deelnemende gemeenten en van vzw De Rand. De concrete uitwerking gebeurt door de stuurgroep die bestaat uit de afdelingshoofden Vrije Tijd en werkgroepen. De beleidscoördinator is de regisseur van deze werking.

De gemeenten dragen jaarlijks 1 euro per inwoner bij. Daarnaast kan de IGS ook rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid.

Oprichtingsakte d.d. 31 augustus 2019
Statuten en huishoudelijk reglement d.d. 26 augustus 2019
PPT-presentatie visienota ('cultuurnota')

Jan van Ruusbroecpark z/n
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 48
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren