Verzakking Kapelstraat

De recente herstelling op de hoek van de Kapelstraat en de Overijsesteenweg heeft helaas niet het gewenste resultaat opgeleverd, met opnieuw een verzakking als gevolg. 

De recente herstelling op de hoek van de Kapelstraat en de Overijsesteenweg heeft helaas niet het gewenste resultaat opgeleverd, met opnieuw een verzakking als gevolg. Onze technische dienst heeft overleg gehad met Aquafin en de aannemer om de situatie te onderzoeken en een oplossing te vinden. In de komende dagen zal er een diepgaand onderzoek plaatsvinden naar de staat van de riolering en fundering. Er wordt gewerkt aan een definitieve herstelling en een omleidingsplan dat de verkeershinder tot een minimum beperkt.

De eerste analyse heeft aangetoond dat een van de oorzaken van de verzakking het onrechtmatig rijden van voertuigen over het nieuwe wegdek tijdens het uithardingsproces is.

We doen daarom een dringende oproep aan alle weggebruikers om de verkeerssignalisatie strikt te respecteren, zowel bij lopende als bij toekomstige wegenwerken. De gemeente en de aannemer doen er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken en de werfzone, die zich binnen de aangegeven signalisatie bevindt, zo klein mogelijk te houden. Het verplaatsen van signalisatie, rijden op voetpaden of negeren van aanwijzingen is verboden en brengt de kwaliteit van de werkzaamheden en de werkveiligheid in gevaar.

Volgende week volgt meer informatie over de planning van de definitieve herstelling.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 70
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief