Zorgeloos verhuren

Waarmee moet ik rekening houden als ik een woning wil verhuren? Het is een vraag waar veel potentiële verhuurders mee worstelen. Daarom heeft Wonen in de Druivenstreek, in samenwerking met Sociaal Verhuurkantoor Webra en de Verenigde Eigenaars, drie presentaties ontwikkeld die elk een belangrijk aspect rond het (ver)huren van een woning toelichten.

Wat met de kwaliteit van de woning?

Is mijn woning wel geschikt om te verhuren? Het antwoord op deze vraag kom je te weten in dit filmpje.
Wens je meer informatie of heb je vragen over woningkwaliteit? Neem dan contact op met IGO’s technisch adviseur voor Hoeilaart via woningkwaliteit.WID@igo.be

Hoe moet je een woning verhuren?

Indien je beslist om een woning te verhuren, moet je met verschillende zaken rekening houden, zoals: Hoe stel ik een goed huurcontract op? En wat met de huurwaarborg en de plaatsbeschrijving? De presentatie van de ‘Verenigde Eigenaars’ biedt een antwoord op deze vragen.
Meer informatie vind je op www.ve-pr.be.

Wil je op een andere manier je woning verhuren? Dat kan via een Sociaal Verhuurkantoor!

SVK Webra is een sociaal verhuurkantoor (SVK) dat actief is in de Druivenstreek. Het SVK fungeert als een soort makelaar die zelf een onderhuurder zoekt. Ook kan het SVK een aantal administratieve zaken van je overnemen, zoals bijvoorbeeld de opmaak van het conformiteitsattest en de plaatsbeschrijving. 
Meer informatie vind je op www.webra.be.