Verdere planning werken Leonardkruispunt

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt binnenkort aan de tunnelingang van de buitenring richting Zaventem. Daarom moet het verkeer er tussen 29 juli en 18 augustus over één rijstrook rijden. Daarnaast zal de verkeersdrukte op de binnenring de komende maanden nog aanhouden.

Verkeer van Waterloo naar Zaventem over één rijstrook

De betonnen zijwanden aan de in- en uitgangen van de tunnel krijgen een onderhoud. De werken worden uitgevoerd tussen 29 juli en 18 augustus. Het verkeer zal in die periode enkel over de linkerrijstrook door de tunnel kunnen rijden.

Ernstige hinder op binnenring houdt aan tot half november

Sinds de koker van de binnenring afgesloten is voor het verkeer vanuit Zaventem, is de verkeersdrukte significant toegenomen. De afgelopen dagen hebben veel mensen in de file gestaan op de binnenring en in de ruime omgeving van het Leonardkruispunt. Hoewel het verkeer dat van de binnenring de E411 richting Namen neemt vanaf 13 juli over hun 'eigen' rijstrook zal beschikken, zal de ernstige hinder op de binnenring aanhouden tot half november.

Vanaf najaar 2024 werken aan tunnel van de E411

In het najaar starten er ook onderhoudswerken aan de tunnel van de E411 en aan de fiets- en paardentunnel onder het Leonardkruispunt. De werken in de tunnel van de E411 zullen zeker duren tot de zomer van 2025.

Meer info: wegenenverkeer.be/werken/renovatie-leonardtunnel

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart