Renovatie Leonardtunnel gaat nieuwe fase in

Op 8 juli start de aannemer met de renovatie van de vloerplaat van de tunnels. Dat zal vooral voor hinder zorgen voor het verkeer op de binnenring. Het verkeer kan nog altijd doorrijden, maar op de binnenring richting Waterloo rij je bovengronds over één rijstrook in plaats van twee. De periode van 8 t.e.m. 12 juli wordt bijzonder hinderlijk. Want dan zal al het verkeer, dus zowel het verkeer richting Namen, als het verkeer richting Waterloo en Oudergem, samen maar over één rijstrook beschikken. Dat is de helft van de huidige capaciteit. Dat betekent ernstige vertragingen van 30 minuten tot een uur voor al het verkeer op de binnenring.

Ook de verbinding tussen Waterloo en Oudergem op het Leonardkruispunt wordt begin juli afgesloten. Wie op de buitenring van Groenendaal komt en richting Oudergem wil rijden, volgt tot eind oktober een omleiding. Wil je vanuit Hoeilaart naar Oudergem? Dan neem je best meteen de oprit van de E411 in Jezus-Eik.


De aansluiting tussen Herrmann Debroux/Oudergem en de binnenring richting Waterloo was al afgesloten. Dat blijft zo tot eind oktober.

Meer info: wegenenverkeer.be/werken/renovatie-leonardtunnel

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart