Schooljaar 2024-2025

Werd je kind geboren in 2022 en gaat het in 2024 of 2025 voor het eerst naar school of naar een nieuwe school? Meld het dan uiterlijk op 19 maart 2024 aan.

Kleuter- en lager onderwijs

Alle basisscholen van Hoeilaart en Overijse werken met één centraal digitaal aanmeldsysteem. Met een aanmelding laat je weten op welke scholen je je kind het liefst wil inschrijven. Het aanmeldsysteem bekijkt of er voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat je weten of je kind effectief plaats heeft. Pas daarna kan je je kind inschrijven.

Wat moet je doen?

  • Van 27 februari tot en met 19 maart 2024 kan je aanmelden via hoeilaart-overijse.aanmelden.in met het rijksregisternummer en het domicilieadres van het kind.
  • In april worden de aanmeldingen verwerkt. Is er op de school van je voorkeur niet voldoende plaats voor alle kinderen? Dan hebben kinderen uit Hoeilaart voorrang en bepaalt de afstand van de woonplaats tot de school welke kinderen een plaats krijgen.
  • Ten laatste op 19 april krijg je via e-mail een ticket voor de hoogste voorkeursschool waar plaats is.
  • Van 22 april tot 15 mei kan je op deze basisschool terecht met het ticket om je kind in te schrijven.
  • Vanaf 23 mei starten de vrije inschrijvingen. Dan worden de vrije plaatsen die nog over zijn, opengesteld.

Kinderen uit Hoeilaart, die aanmelden voor een school in Hoeilaart, krijgen voorrang op kinderen die niet in Hoeilaart wonen. Meer info over de aanmeldingsprocedure vind je op hoeilaart-overijse.aanmelden.in.

Middelbaar onderwijs

  • Tussen 25 maart (14 uur) en 19 april (14 uur) kan je via aanmelden.school aanmelden. Het systeem verdeelt de plaatsen op basis van de criteria schoolvoorkeur en toeval.
  • Op 7 mei kom je te weten aan welke school je kind toegewezen werd en wat er moet gebeuren om de definitieve inschrijving af te ronden.
  • Op 14 mei starten de vrije inschrijvingen voor leerlingen die niet aangemeld werden.

Geen computer?

Je kan terecht in de bib tijdens de openingsuren.

Meer info?

hoeilaart-overijse.aanmelden.inaanmelden@hoeilaart.be – 0485 93 32 89

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart