Nog meer sportplezier op de Koldamsite

Met padelvelden, extra tennis- en voetbalvelden, een nieuwe tennis- en voetbalkantine en een turnhal investeert de gemeente verder in de sportbelevenis van de Hoeilanders op de sport- en jeugdsite Koldam.

Met padelvelden, extra tennis- en voetbalvelden, een nieuwe tennis- en voetbalkantine en een turnhal investeert de gemeente verder in de sportbelevenis van de Hoeilanders op de sport- en jeugdsite Koldam.

Nieuwe velden en kantine

Eind mei werd de oude voetbalkantine afgebroken en startte de bouw van de nieuwe gezamenlijke voetbal- en tenniskantine. Als de werken verlopen zoals gepland, zal die begin 2023 af zijn. Tegen dan zullen ook de twee extra voetbalvelden bespeeld kunnen worden. De twee extra tennisvelden zullen klaar zijn in het voorjaar, bij de start van het nieuwe seizoen. De twee padelvelden werden deze zomervakantie al in gebruik genomen. Zowel voor de kantine als voor al deze extra velden kent Sport Vlaanderen de gemeente subsidies toe.

Nieuwe turnhal

Kers op de taart wordt de uitbreiding van het sportcentrum met een 10-meter hoge turnhal. Ook turnverenigingen van buiten Hoeilaart die behoefte hebben aan een professionele ruimte, zullen er gebruik van kunnen maken. De bouwwerken zullen dit jaar in oktober starten. Het is de bedoeling om tegen de zomervakantie van 2023 de hal volledig af te werken en in te richten. Ook voor deze hal kan Hoeilaart rekenen op een subsidie van Sport Vlaanderen.

Nieuwe toegangsweg en parking

De toegangsweg tot de Koldamsite verhuist naar de oostkant van het sportcentrum en zal uitgeven op de as Albert Biesmanslaan-Overijsesteenweg. De aanleg van de weg zal starten in augustus 2023.

Van april tot oktober 2023 wordt aan die kant ook een centrale parking aangelegd. Vanop deze parking zullen de verschillende zones via een brede, centrale fiets- en voetweg vlot bereikt kunnen worden. Een kleinere parking werd reeds aangelegd aan de kant van de Koldamstraat.

Buitenaanleg

Tot slot komt de buitenaanleg aan de beurt. Als alles verloopt zoals gepland, is de sport- en jeugdsite Koldam in 2024 volledig afgewerkt!

sport en vlaanderen logo
Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 70
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart