Nieuw erkenningsreglement bovenlokale sportverenigingen in de Druivenstreek

Heel wat sportverenigingen in de Druivenstreek trekken leden uit andere gemeenten aan en werken dus over de gemeentegrenzen heen. Om te kunnen genieten van alle lokale voordelen werd een nieuw erkenningsreglement voor bovenlokale sportverenigingen in het leven geroepen. Dit reglement moet voor administratieve vereenvoudiging zorgen en kan in de toekomst mogelijk ook toegepast worden voor jeugd- en culturele verenigingen.

De bovenlokale erkenning brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo kan de sportvereniging gebruik maken van materialen uit alle gemeentelijke uitleendiensten van de Druivenstreek, geniet men van dezelfde voordelen en tarieven als lokale verenigingen voor de huur van gemeentelijke infrastructuur en kunnen de activiteiten gepromoot worden via de communicatiekanalen van de verschillende gemeenten.

Als jouw sportvereniging actief is in één van de vijf gemeenten van de Druivenstreek (Tervuren, Overijse, Huldenberg, Hoeilaart, Bertem) komt ze mogelijk in aanmerking voor deze erkenning. Hieronder vind je de voorwaarden die een bovenlokale erkenning met zich meebrengt.

Voorwaarden

Naast een paar basisvoorwaarden moet de sportvereniging die een bovenlokale erkenning aanvraagt ook voldoen aan minstens één van onderstaande criteria:

  • Minstens 70 % van de leden is afkomstig uit de Druivenstreek, met een maximum van 50 % uit één gemeente.
  • Minstens 100 leden van de leden zijn afkomstig uit de Druivenstreek, exclusief de hoofdgemeente.
  • De vereniging is actief in meerdere gemeenten, minstens 25 weken per jaar, waarbij minstens 1 uur per week sport wordt aangeboden.

Klik hier voor de lijst van bovenlokaal erkende verenigingen

Contact en openingsuren
Gemeenteplein 39
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 657 05 04
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 9:00 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief