Nieuw duurzaam voetpad in de Overijsesteenweg

Onze technische dienst heeft een pilootproject gelanceerd waarbij in de Overijsesteenweg, tussen de A. Biesmanslaan en de Kapelstraat, een halfverhard waterdoorlatend voetpad wordt aangelegd. Omdat er momenteel slechts aan één kant van de weg een voet- en fietspad is, werd besloten om dit extra voetpad aan te leggen aan de andere kant. Voorheen was daar al een pad, maar dat is in de loop der tijd verdwenen. Binnenkort kunnen voetgangers dus opnieuw veilig wandelen op het nieuwe voetpad.

Duurzaam

Het voetpad bestaat uit milieuvriendelijk materiaal; een unieke samenstelling van verschillende steensoorten en hydraulische bindmiddelen, wat zorgt voor uitstekende duurzaamheid en stabiliteit. Het is speciaal ontworpen voor intensief gebruik zoals wandel- en fietspaden, parken en zelfs sportterreinen.

Voordelen van dit materiaal

  • Milieuvriendelijk: In tegenstelling tot asfalt, dat warmte vasthoudt en water moeilijk laat infiltreren, is dit materiaal waterdoorlatend en vermindert het de opwarming van stedelijke gebieden. Dit draagt bij aan een beter microklimaat in onze gemeente​.
  • Duurzaamheid: Het is bestand tegen erosie en direct bruikbaar na aanleg. Bovendien voorkomt het de doorgroei van onkruid, waardoor onderhoudskosten laag blijven.
  • Gebruiksgemak: Het materiaal smeert niet bij regen en blijft stabiel, wat zorgt voor veilige en comfortabele paden, zelfs bij slechte weersomstandigheden.
  • Zelfherstellend: Door de unieke samenstelling.

Belangrijk: Dit materiaal is niet geschikt voor auto's of vrachtwagens. Niet op parkeren of over rijden!

    Contact en openingsuren
    Jan van Ruusbroecpark
    Hoeilaart 1560
    België
    Wegbeschrijving
    Telefoon
    02 658 28 70
    Huidige openingsuren
    Vandaag gesloten
    Morgen open van 8:15 tot 12:00
    Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

    Alle openingsuren

    Schrijf je in op de nieuwsbrief

    Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart