Mantelzorgcafés in 2024

Ben jij een mantelzorger? Kom naar de gezellige mantelzorgcafés. Je komt in contact met andere mantelzorgers en krijgt meer info over ondersteuning, zorg dragen voor jezelf en zoveel meer. Inschrijven voor deze mantelzorgcafés is niet nodig.

Donderdag 14 maart 2024, 14-16 uur, cafetaria GC Felix Sohie

Klein geluk

Goed voor jezelf zorgen, hoe pak je dat aan? Mantelzorger zijn is iets wat je overkomt: je partner, ouder, kind of vriend wordt ziek en jij neemt een deel van de zorg op je. Mantelzorger zijn vergt ook heel wat van je. Maar hoe doe je dat dan, goed voor jezelf zorgen? Deze fijne workshop, gebaseerd op het boekje ‘Klein geluk voor de mantelzorger in Vlaanderen’, biedt je tips en methodieken om zelf aan de slag te gaan. Met de tips leer je even terug ‘verademen’. Simpele, kleine oefeningen sluiten aan bij jouw noden als mantelzorger. Je leert je eigen behoeften aan rust, ontspanning, energie, contact of vrolijkheid kennen … Zo kom je zelf weer aan het roer te staan van je eigen leven. Een fijne, losse workshop vol tips en kleine praktische oefeningen. Na de workshop kan je even uitblazen met een kopje koffie.

Woensdag 24 april 2024, 19-21 uur, cafetaria GC Felix Sohie

Oei, plots heeft mijn mama thuiszorg nodig

Als iemand uit je nabije omgeving geconfronteerd wordt met een ziekte of beperking weet je soms niet hoe het verder moet. Je moet zorg regelen, gaat op zoek naar informatie en je hebt behoefte aan een luisterend oor. Tijdens deze sessie bieden we een overzicht van de mogelijkheden die thuiszorg vandaag biedt. Achteraf kan je bijpraten met andere mantelzorgers in ons mantelzorgcafé.

Zondag 23 juni 2024, 13.30-16 uur, polyvalente zaal sport- en jeugdcentrum Koldam

Samen stappen voor mantelzorg

Op de dag van de mantelzorg nodigen we je uit om samen te wandelen. Elke mantelzorger en zorgbehoevende is welkom.

Om 13.30 en 14.30 uur starten we een wandeling van circa 3 kilometer vanaan SJC Koldam, gevolgd door een lekkere pannenkoek in de polyvalente zaal. Tijdens de wandeling kan je onderling verhalen delen. Bovendien werken we samen met vrijwilligers om de wandeling mee te begeleiden voor o.a. rolstoelgebruikers. Gelieve op voorhand een seintje te geven indien je graag een begeleider wenst voor de zorgbehoevende persoon.

Donderdag 12 september 2024, 14-16 uur, cafetaria GC Felix Sohie

Laat je stem horen

Pleidooi voor een maximale deelname van personen met zorgnoden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Op deze infonamiddag kom je meer te weten hoe je geldig kan stemmen voor personen met een zorgnood. Bovendien leggen we uit welke maatregelen er worden genomen om de verkiezing zo toegankelijk mogen te houden. Achteraf kan je een gezellig kopje koffie drinken en verdere vragen stellen aan een gemeentelijke medewerker.

Donderdag 21 november 2024, 14-16 uur, cafetaria Hof ten Doenberghe

Verhuizen naar een woonzorgcentrum, hoe doe je dat?

Verhuizen naar een woonzorgcentrum is vaak een ingrijpende gebeurtenis. De vertrouwde leefomgeving achterlaten voor een nieuwe onbekende plek zorgt vaak voor onzekerheden. Zowel voor de toekomstige bewoner als voor de mantelzorger. Er rijzen op dat moment vele vragen. Hoe plan je best een verhuis? Hoe gaat de persoon voor wie je zorgt reageren? Welk woonzorgcentrum moet je kiezen? Hoeveel gaat dat kosten? Een goede voorbereiding is dan ook cruciaal voor een vlotte overgang. Maar vaak wordt de beslissing uitgesteld tot op het moment dat het niet anders kan. Bijvoorbeeld na een val of een plotse achteruitgang. Tijdens deze infosessie willen we mantelzorgers en familieleden hierin helpen en op weg zetten. We staan stil bij de zaken die van belang kunnen zijn bij deze belangrijke stap. 

Meer info?

Dienst Welzijn

0492 13 49 03

Contact en openingsuren
Groenendaalsesteenweg 32
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
0492 13 49 03
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart