Inschrijven EU-burgers op kiezerslijst

Op zondag 9 juni 2024 zullen de leden van het Europees Parlement verkozen worden in de 27 lidstaten van de Europese Unie. Als EU-burger in België moet je inschrijven op de kiezerslijst ten laatste op 31 maart 2024 om te kunnen stemmen voor het Europees Parlement.

Als je een Europese burger bent die in België verblijft, kan je in België deelnemen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement en op kandidaten op Belgische lijsten stemmen. In dit geval zal je niet kunnen deelnemen aan de verkiezingen van het Europees Parlement in je land van herkomst.

Dien je aanvraag voor inschrijving op de kiezerslijst van Hoeilaart ten laatste op 31 maart 2024 in.

Wie mag op 9 juni stemmen?

Om als Europese burger aan deze verkiezing deel te nemen, moet je aan vijf voorwaarden voldoen:

  1. De nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie (Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Denemarken, Spanje, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Tsjechische Republiek, Roemenië, Slowakije, Slovenië of Zweden) bezitten op de datum van de verkiezing van het Europees Parlement;
  2. Een hoofdverblijfplaats in een Belgische gemeente hebben;
  3. Minstens 16 jaar oud zijn;
  4. Over stemrecht beschikken;
  5. Ingeschreven zijn op de kiezerslijst (minimumleeftijd voor de inschrijving: 14 jaar). Dit kan via inschrijving.verkiezingen.fgov.be.

Belgen hebben een opkomstplicht en krijgen een oproepingsbrief in de loop van mei voor de verkiezingen van het Europees Parlement.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 50
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00 en van 16:00 tot 19:30
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsurenAfspraak Burgerzaken

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart