Dynamische verkeersborden in de schoolomgeving

Om de omgeving van Het Groene Dal verkeersveiliger en kindvriendelijker in te richten, werden er dynamische verkeersborden geplaatst.

19 augustus 2020 - Het is de bedoeling om de omgeving van Het Groene Dal verkeersveiliger en kindvriendelijker in te richten. Met kleine aanpassingen krijgen een aantal maatregelen van de proefopstelling nu een definitief karakter. Zo werden er deze week dynamische verkeersborden geplaatst.

Twee borden staan ter hoogte van het kruispunt W. Matstraat – A. Mousinstraat. Deze borden dienen ook om het sluipverkeer langsheen de W. Matstraat te ontmoedigen en zullen op cruciale momenten van de W. Matstraat (tussen firma Jonné en de A. Mousinstraat) een eenrichtingsstraat maken.

Het verkeer kan op volgende tijdstippen enkel naar boven rijden:

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 6.30 tot 9 uur en van 15.20 tot 16 uur;
  • op woensdag van 6.30 tot 9 uur en van 11.45 tot 12.30 uur.

Dankzij de dynamische borden kan het (plaatselijk) verkeer buiten deze uren in beide richtingen de W. Matstraat gebruiken. Deze regeling geldt ook tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.

De andere dynamische borden vervangen de tijdelijke verkeerssignalisatie die gebruikt werd tijdens de proefopstelling. Bijkomend worden in de loop van volgende week twee slagbomen ter hoogte van de inkom van het Groene Dal geplaatst zodat we ter hoogte van de schoolpoort een verkeersvrije inkomzone creëren.

Deze slagbomen en borden zullen geactiveerd worden:

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 9 uur en van 15.20 tot 16 uur;
  • op woensdag van 8 tot 9 uur en van 11.45 tot 12.30 uur.

Buiten deze uren kan het (plaatselijk) verkeer in beide richtingen de W. Matstraat en de Weemstraat gebruiken. Deze regeling geldt niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 70
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart