Derde week van de Maand van de Voetganger

Oktober is de Maand van de Voetganger. En daar doen wij graag aan mee! Gedurende deze maand zetten we te voet gaan in de kijker. Elke week ontdek je een nieuw thema, vol leuke weetjes en tips op maat van onze gemeente.

We zijn aanbeland aan week 3 van de Maand van de Voetganger. Deze week brengen we onze trage wegen onder de aandacht. Dat zijn wegen die vooral zachte weggebruikers zoals voetgangers en fietsers gebruiken. Hoeilaart heeft heel wat trage wegen. Deze worden al sinds mensenheugenis gebruikt door onze voorouders als doorsteek naar het dorpscentrum. De trage wegen bieden vaak een ideaal alternatief om bijvoorbeeld veilig en snel te voet naar school te kunnen.

Drie trage wegen in de kijker

  1. Terheidestraat

Het steegje in de Terheidestraat verbindt de drukke Waversesteenweg met het Jan van Ruusbroecpark. Wie in het centrum of de Sint-Clemensschool moet zijn, kan zo gemakkelijk doorsteken zonder autoverkeer.

  1. Geneesheerstraat

Tussen de J.B. Denayerstraat en het Groene Dal in de W. Matstraat/Weemstraat loopt één van de langste trage wegen van Hoeilaart. Het vormt zo een veilige doorsteek voor schoolgaande kinderen.

  1. Kapelstraat

Vanuit de Terjansdelle kan je verschillende kronkelpaadjes volgen tot aan de Kapelstraat aan SJC Koldam. Wie wil kan zo vanop de Waversesteenweg, via de boomgaard, doorsteken. Een mooie wandeling, weg van de drukke straten!

Naamgeving en stratenplan

Een aantal trage wegen kreeg al een naam, denk maar aan het Uylenstraatje tussen de Jezus-Eiksesteenweg en Solheide. In samenwerking met de KHK Het Glazen Dorp, krijgen de naamloze steegjes binnenkort een toepasselijke, historische naam toegewezen. Nieuwe naamborden zullen het begin en het einde van de trage weg aanduiden.

De komende maanden wordt er gewerkt aan een stratenplan waarop alle trage wegen staan aangeduid. Je ontdekt er vast een aantal steegjes die je nog niet kende! Vanaf de lente zullen de plannetjes gratis ter beschikking liggen aan de verschillende onthalen van de gemeente.

Maand van de Voetganger
Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 72
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief