Budget van 1,2 miljoen euro voor onderhoud en herstel van wegen

Lokaal bestuur Hoeilaart maakt 1,2 miljoen euro vrij voor het onderhoud en herstel van wegen.

Met dit extra budget worden enkele invalswegen en bustrajecten veiliger gemaakt en in de verblijfswijken de nodige herstellingen uitgevoerd. Het budget zal ingeschreven worden bij de aanpassing van de meerjarenplanning die in augustus 2023 wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De werken zullen in drie grote fases gebeuren in 2023 en in het voorjaar van 2024.

Gietasfalt

Preventief onderhoud en herstellingen op verbindingswegen zullen gedaan worden met warm gietasfalt. Het gaat vooral over scheuren en kleine oneffenheden die gevoelig zijn aan water en vrieskou. Zo verlengen we de houdbaarheid van die wegen met 5 tot 10 jaar. In woonwijken waar weinig verkeer komt, worden ook herstellingen van grotere scheuren of putten met gietasfalt uitgevoerd.

Deze werken zullen in een eerste fase uitgevoerd worden vanaf september en worden geraamd op 236.500 euro. De woonstraten worden deels in 2024 verder aangepakt.

Toplaag vervangen

Op de invalswegen, verbindingswegen en in straten waar het echt nodig is, zal er een nieuwe toplaag worden gelegd. Dit verhindert dat de onderlaag asfalt en de fundamenten van de straat aangetast worden.

Met deze aanpak wordt de toplaag afgefreesd en wordt een nieuwe laag asfalt over de hele breedte van de straat aangebracht. Concreet gaan we dit doen in de J.B. Charlierlaan tussen de post en het kruispunt met de H. Caronstraat, langs de buslijn in wijk Tentrappen, in de J. Kumpsstraat en in enkele delen van de W. Matstraat en de Koldamstraat. In bestaande projecten, zoals de G. Dekleermaekerstraat, krijgt de volledige straat een nieuwe toplaag.

Het totaal extra budget hiervoor is 844.000 euro. Deze werken zullen deels in het najaar van 2023 plaatsvinden. De resterende straten worden in het voorjaar van 2024 aangepakt.

Belijningen en fietssuggestiestroken

Op de aan te leggen toplagen zal ook een nieuwe belijning of fietssuggestiestrook geschilderd worden. Hiervoor wordt er 112.000 euro voorzien.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 70
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart