Folkland: Venus in Flames

Concert

Wanneer

13/09/2024 20:30 to 22:00

Waar

GC Felix Sohie
Gemeenteplein 39
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving

Contact

cultuur@hoeilaart.be
02 657 05 04

Prijzen

€18
Voorverkoop: 15 EUR

Venus in Flames, het alter-ego van singer-songwriter Jan De Campenaere, bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd ! Met een gloednieuw prachtig album “Vanishing Act” met beklijvende parels van songs van één van de beste singer-songwriters van onze Belpop. Dit album gaat samen met een Best-Of tournee van concerten langsheen culturele centra en clubs. En op 13 september is het GC Felix Sohie te Hoeilaart aan de beurt !


Venus in Flames werd in 1999 opgericht en werd al snel geselecteerd voor een wedstrijd van Studio Brussel. In 2000 werden ze vervolgens derde in de Humo’s Rock Rally, de meest prestigieuze wedstrijd voor bands in België. Hierna nam Venus in Flames een hoge vlucht, ze speelden onder andere in het voorprogramma van Novastar, Arid, K’s Choice en nog vele andere. In 2001 bracht de band de ep “Cynthia’s Gone” uit. In 2003 verscheen vervolgens het debuut “Notes of Tenderness”, dat opgenomen werd in samenwerking met Gert Bettens van K’s Choice. Venus in Flames stond hiermee op festivals als Marktrock, Dranouter en Pukkelpop.

De plaat werd ook uitgebracht in Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Drie jaar later, in 2006, kwam opvolger “Shadowlands” uit. In 2009 volgde de meer akoestische plaat “Intimacy”, met daarop de radiohit “Hanging On”. De band toerde door België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. In 2013 kwam het album “Funeral Dancer” uit, met daarop “Dance with Me”, een duet met Sam Bettens dat een hoge notering bereikte in hitlijsten in Griekenland, Kosovo en Macedonië.


Jan De Campenaere – zang, gitaar, piano


Get Bettens – gitaar, achtergrondzang


Reinout Swinnen – toetsen, achtergrondzang


Org. 5voor12 Hoeilaart - Folkland


Kaarten : VVK 15 € / Kassa 18 €