Aanbod voor personen met een beperking

Aanbod voor personen met een beperking in Hoeilaart:

  • De bibliotheek van Hoeilaart heeft een ruim aanbod van grootletterboeken, luisterboeken, leeshulpmiddelen en een daisy-toestel. Een daisy-toestel is een afspeeltoestel voor ingesproken boeken. Ook het woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe beschikt over een daisy-toestel.
  • De bibliotheek beschikt over een pictogram ‘makkelijk lezen’ voor kinderen met een taalachterstand. De daisy-schijfjes zorgen ervoor dat ze kunnen lezen en luisteren tegelijkertijd. Luisteren naar een boek kan via de website.
  • Begeleiders van personen met een beperking hebben recht op gratis toegang tot een culturele activiteit in het GC Felix Sohie.
  • Scouts en Chiro Hoeilaart beschikken over een gezamenlijke Akabe-werking. Akabe staat voor Anders zijn Kan Best en biedt kinderen en jongeren met een beperking een jeugdbeweging aan, oorspronkelijk binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen maar in Hoeilaart samen met de Chiro! Voor meer info: mail akabehoeilaart@hotmail.com.
  • Ekseeko, de vrijetijdsvereniging voor jongeren en volwassenen met en zonder beperking in de Druivenstreek, is ook actief in Hoeilaart.
  • Voor de inrichting van het nieuwe SJC Koldam werd een toegankelijkheidsbureau ingeschakeld om de toegankelijkheid van het sportcentrum en het jeugdcentrum te maximaliseren. Hierdoor kunnen sportclubs met een G-werking, zoals Nero’s Badmintonclub en De Gympies, gebruik maken van de sportinfrastructuur en kunnen jongeren met een handicap in het jeugdcentrum terecht. Voor meer info: contacteer de coördinator Sport of de coördinator Jeugd.
  • Het GC Felix Sohie heeft in de theaterzaal een ringleiding voor personen met een hoorprobleem.

Meer info?

Dienst Welzijn

0492 13 49 03

Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren