Zelf een evenement of wijkfeest organiseren

Ben je van plan om een evenement of wijkfeest in Hoeilaart te organiseren? Vergunningen, subsidies, materiaal lenen, een locatie vinden ... er komt heel wat bij kijken. Dit stappenplan legt je uit hoe je aan de slag moet. 

STAP 1: Evenement melden

STAP 2: Vergunningen aanvragen

STAP 3: Wachten op goedkeuring

STAP 4: Zaal huren en feestmateriaal ontlenen

STAP 5: Subsidies, promotie en tips


STAP 1: Evenement melden

Meld je evenement eerst aan afdeling Vrije Tijd. Vul dit online formulier in minstens 7 weken op voorhand. De coördinator Evenementen contacteert je om samen te bekijken wat je precies nodig hebt en welke aanvragen je moet indienen.

Je kan wel op voorhand al een optie nemen op een feestlocatie om zeker te zijn dat je gewenste zaal beschikbaar is. Leg je locatie pas definitief vast als je de nodige vergunningen ontvangen hebt. 


STAP 2: Vergunningen aanvragen

Je hebt je evenement al aangemeld via het online formulier. In de volgende stap moet je de nodige vergunningen aanvragen. Je aanvragen worden geagendeerd op het eerstkomende college van burgemeester en schepenen (CBS) dat beslist over het al dan niet verlenen van de vergunningen. Pas als je een officiële goedkeuring hebt, mag je overgaan naar de volgende stappen. Deze vergunningen moet je mogelijk bekomen:

 • Voorzie je luide muziek, wil je kampvuur maken?
  Doe dat niet zonder toestemming. Denk ook aan de veiligheid en heb respect voor de omwonenden.
  Vraag hier online de toestemming van de burgemeester aan en breng het lokaal bestuur op de hoogte van eventuele andere risico's. Opgelet: vuurwerk maken en wensballonnen oplaten worden niet toegestaan.

STAP 3: Wachten op de nodige vergunningen

Het schepencollege buigt zich over jouw aanvragen en geeft al dan niet toestemming. De coördinator zal jou na de beslissing opnieuw contacteren.


  STAP 4: Zaal huren en feestmateriaal ontlenen

  Het schepencollege heeft de nodige vergunningen afgeleverd. Vanaf nu kan je je zaal definitief vastleggen en een aanvraag indienen om feestmateriaal te ontlenen. 


   STAP 5: Subsidies, promotie en tips

   Welke subsidies kan je aanvragen voor je wijkfeest?

    Hoe kan je je evenement of 'Wijk in de Kijker' promoten?

    Nadat je alle stappen hebt doorlopen, kan je voor je evenement gratis promotie maken via de gemeentelijke kanalen. Publiceer je evenement op de UiTdatabank. Je activiteit wordt na een correcte invoer automatisch gepubliceerd op uitinvlaanderen.be, in de activiteitenkalenders van hoeilaart.be, van felixsohie.be en van de Hoeilaart-appKlik hier voor meer info over deze en andere promotiemogelijkheden.

    Hoe afvalvrij feesten?

    Hoe veilig feesten?

     

    Huidige openingsuren
    Vandaag open van 13:00 tot 19:00
    Morgen open van 9:00 tot 12:00
    Een afspraak maken wordt aangeraden.

    Alle openingsuren