Verbod sterkedrank, uitzondering

Wat?

De gemeente Hoeilaart verbiedt het om sterkedrank te schenken op openbare evenementen. Op deze regel kan een uitzondering aangevraagd worden.

Sterkedrank zijn alcoholische dranken met meer dan 1,2 vol. % gedistilleerde alcohol en alle dranken (ook niet-gedistilleerde) met een alcoholpercentage van meer dan 22 vol. % (whisky, cognac, mixdranken met gedistilleerde drank, …).

Hoe aanvragen?

Voorwaarden

  • Elke organisator kan slechts eenmaal per jaar een uitzondering krijgen.
  • Op het Druivenfestival, de Meifeesten, de kerstmarkt en andere evenementen waar meerdere groepen, individuen of verenigingen gelijktijdig drank aanbieden, worden geen uitzonderingen toegestaan.
  • De geldende wetgeving dient gerespecteerd te worden:
    - Het is verboden om alcohol te verkopen, te schenken of aan te bieden aan -16-jarigen. Met alcohol bedoelt men alle alcoholhoudende dranken van meer dan 0,5 vol. %.
    - Sterkedrank mag men niet verkopen, schenken of aanbieden aan -18-jarigen.
    - Aan elke persoon die alcoholhoudende en sterke dranken wil kopen, mag gevraagd worden zijn/haar leeftijd aan te tonen.
  • Er wordt ook gevraagd om op het evenement te waarschuwen tegen overmatig alcoholgebruik. Voor sensibiliseringsmateriaal kunnen organisatoren bij de jeugddienst terecht.

Let op

Voor horecazaken gelden er in verband met alcohol en sterkedrank specifieke regels. Je vindt daarover meer uitleg onder Ondernemen en werken > Horeca- en drankvergunning.

Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren