Vervoer op maat voor iedereen

Als lokaal bestuur willen we het gebruik van het openbaar vervoer aanmoedigen. Daarom konden Hoeilanders de voorbije jaren gebruik maken van gratis gemeentekaarten van De Lijn. We willen naar een meer geïntegreerd systeem van vervoer op maat evolueren. Ons doel is om iedereen kennis te laten maken van het openbaar vervoer dankzij nieuwe initiatieven.

 

 

Wat bestaat er al? 

    • De 20 % korting op de Buzzy Pazz blijft ongewijzigd. Hiermee willen we meer jongeren tot en met 24 jaar aanzetten om de bus te nemen. Op deze pagina vind je meer info over de korting.
    • Er zijn twee deelwagens beschikbaar in het centrum van Hoeilaart. Als lokaal bestuur zorgen we ervoor dat ze ook in de toekomst beschikbaar zullen blijven. Lees meer over Cambio op onze pagina Autodelen
      cambio

    Wat verandert er?

    Het uitdelen van de gratis gemeentekaarten wordt vanaf 1 januari 2023 stopgezet. In 2023 kan je je resterende kaarten nog altijd gebruiken voor busritten met De Lijn op het grondgebied van Hoeilaart.

    Heb je het financieel moeilijk om buskaarten te kopen? Neem dan gerust contact op met de sociale dienst via sociale.dienst@hoeilaart.be of op 02 658 28 68. De maatschappelijk werker bekijkt samen met jou alle mogelijkheden om jou te ondersteunen.

    Welke nieuwe initiatieven mag je verwachten in 2023?

    In de loop van 2023 maken we enkele nieuwe initiatieven concreet. Zo hopen we onze inwoners te stimuleren om vaker gebruik te maken van het openbaar vervoer.

    • Probeerpakket voor nieuwe inwoners: bij een nieuwe domiciliering in Hoeilaart kan je intekenen op één gratis maandabonnement van De Lijn en/of twee maanden gratis abonnementskosten op Cambio.
    • Omnipas: 20 % korting op alle abonnementen voor het volledige netwerk (bus en tram) van De Lijn. Bekijk zeker ook of je recht hebt op tussenkomst van je werkgever en of je van andere kortingen kan genieten via De Lijn. Op de website van De Lijn vind je meer info over de Omnipas.

    Wat staat er nog op de planning?

    Volgende initiatieven zijn we van plan om concreet te maken mits verder onderzoek:

    • Tussenkomst bij abonnementen Brupass XL, één vervoersbewijs voor trein, tram, bus en metro binnen regio Brussel: hetzelfde systeem van tussenkomst als bij De Lijn is vandaag niet mogelijk. We blijven hiervoor ijveren en willen je alvast op weg helpen bij het gebruik van deze producten. Surf naar onze pagina voor meer uitleg over Brupass XL.
    • Ritten delen via een platform dat carpooling organiseert op lokaal niveau. Om van en naar het centrum te rijden kan je niet altijd gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit betekent echter niet dat iedereen apart de wagen moet nemen. Je kan je autorit delen met anderen. Om dit te stimuleren, onderzoeken we hoe we Hoeilanders met elkaar in contact kunnen brengen voor hun verplaatsingen naar school, vrijetijdsactiviteiten, de markt en andere uitstappen.
    Contact en openingsuren
    Jan van Ruusbroecpark
    Hoeilaart 1560
    België
    Wegbeschrijving
    Telefoon
    02 658 28 72
    Huidige openingsuren
    Vandaag open van 8:15 tot 12:00
    Morgen open van 8:15 tot 12:00
    Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

    Alle openingsuren

    Schrijf je in op de nieuwsbrief

    Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart