Verboden te voederen

Het grote aantal ganzen op de gemeentevijver zorgt voor overlast in het park. De politie zal erop toezien dat het voederen van ganzen en andere watervogels stopt.

Het grote aantal ganzen op de gemeentevijver zorgt voor overlast in het park. De politie zal erop toezien dat het voederen van ganzen en andere watervogels stopt.

Met een kort gemaaid gazon en bezoekers die hen voortdurend bijvoederen, is het Jan van Ruusbroecpark een toplocatie voor wilde ganzen. Canadese ganzen en nijlganzen strijken er in grote getale op de vijver neer, met overlast tot gevolg. Hun uitwerpselen bevuilen de omgeving en zo’n troep ganzen kan voor kinderen en wandelaars best wel intimiderend zijn. De combinatie van uitwerpselen en voedingsresten kan bovendien leiden tot een dodelijke voedselvergiftiging bij de dieren zelf (botulisme).

Om het probleem op een diervriendelijke manier op te lossen, moet het constante voederen stoppen. Maar ook al staan er verbodsborden bij de vijver en verbiedt het politiereglement het voederen van dieren op het openbaar domein (Hoofdstuk V art. 95), het lijkt erop dat niemand zich daaraan houdt.

De wijkinspecteur zal er voortaan op toezien dat iedereen zich aan het verbod houdt. In eerste instantie worden de overtreders aangesproken, maar hardleerse overtreders zullen op termijn een boete krijgen die kan oplopen tot 350 euro.

Bijvoederen wanneer de vijver dichtgevroren is – wat het politiereglement wel toelaat – zal ook niet hoeven: de milieudienst voedert in de winter zelf met aangepast voedsel bij.

Meer info?

Milieudienst

02 658 28 75

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 75
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart