Proefproject tegen sluipverkeer stopgezet

Het proefproject in de Watertorenstraat, de Wijndaalstraat en de J. Biesmansstraat wordt met onmiddellijke ingang stopgezet.

Vorige week werd een proefproject gestart waarbij de Watertorenstraat, de Wijndaalstraat en de J. Biesmansstraat tijdelijk éénrichting werden op werkdagen tussen 6.30 en 9 uur ’s ochtends. Deze maatregel kwam er omdat de Welriekendedreef in Overijse afgesloten werd richting de oprit van de R0.

Met de onderhoudswerken aan de Leonardtunnel ondervinden we de laatste weken een enorme toevloed aan wegverkeer in onze gemeente, en dit een hele dag door. Deze werken gaan nog minstens 6 maanden duren. Ondertussen nemen we als gemeente maatregelen om deze verkeersstromen te houden op de hoofdwegen die dit verkeer aankunnen. Door die nieuwe verkeersstromen kunnen we het proefproject echter niet degelijk evalueren.

Onze diensten kregen bovendien veel meldingen en klachten over dit proefproject. Het college van burgemeester en schepenen heeft de voorbije dagen nog bijkomende opmerkingen en suggesties gekregen van inwoners en ondernemers die hierdoor getroffen zijn. Hiermee willen we rekening houden.

Op een extra zitting deze ochtend, vrijdag 17 mei 2024, heeft het college van burgemeester en schepenen om bovenstaande redenen besloten om het proefproject met onmiddellijke ingang te stoppen. De borden worden vrijdagnamiddag weggenomen.

Aan de gemeente Overijse wordt de vraag gesteld om de aansluiting van de Welriekendedreef op de Ring tijdelijk terug open te stellen, minstens tot het einde van de werken aan Leonard.

De volgende dagen en weken zullen we de verkeersstromen als gevolg van de werken aan het Leonardkruispunt verder monitoren. Indien zich hierin grote negatieve wijzigingen voordoen, zullen we in overleg met de buurt oplossingen bespreken.

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 72
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart