Hoeilaart, Hartveilige Gemeente

Sinds 2014 draagt Hoeilaart het label ‘Hartveilige Gemeente’ en engageert zich om meer mensen met een automatische externe defibrillator (AED) te leren omgaan.

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Iedereen mag het toestel gebruiken en het is volkomen veilig. Het toestel begeleidt je bij de reanimatie en geeft enkel een stroomstoot als dat nodig is. Door op openbare plaatsen AED’s te plaatsen en er zoveel mogelijk mensen mee te leren omgaan, kunnen vele mensenlevens gered worden. Wil je graag leren reanimeren? Bezoek dan zeker de website van het Rode Kruis om alle opleidingen, waaronder reanimeren en defibrilleren, te raadplegen. Je vindt er ook educatief materiaal terug zoals filmpjes, tips, affiches en boeken.

AED-toestellen in Hoeilaart

Gemeente Hoeilaart heeft vijf AED-toestellen in haar beheer in en rond openbare gebouwen die drukbezocht zijn en/of waar het risico op hartstilstand het grootst is: aan SJC Koldam, aan het GC Felix Sohie, aan de kasteelhoeve (ingang Burgerzaken), op de woonzorgsite Den Dumberg en aan ERCH. Bij HTC ISCA vind je er ook één.

In de handelszaken Mariflor (Jezus-Eiksesteenweg 13) en PSP Communications (J. Biesmansstraat 7) zijn er ook AED-toestellen beschikbaar tijdens de openingsuren.

AED-toestellen in Hoeilaart

Wil je graag dat ook jouw AED-toestel opgenomen wordt in de lijst? Laat het ons weten via communicatie@hoeilaart.be. Let op, het toestel moet gemakkelijk bereikbaar zijn voor openbaar gebruik.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart