Hoeilaart, diervriendelijke gemeente

Hoeilaart kreeg opnieuw het label 'Diervriendelijke gemeente' toegewezen.

De provincie Vlaams-Brabant stimuleert lokale besturen om een diervriendelijk beleid te voeren. Gemeenten die zich inzetten voor dierenwelzijn krijgen het label ‘diervriendelijke gemeente’. Daarmee engageren gemeenten zich om 14 actiepunten waar te maken, zoals de aanstelling van een schepen voor dierenwelzijn, het voorzien van uitlaatplaatsen voor honden, het voeren van een zwerfkattenbeleid en de samenwerking met een erkend asiel.

Het label dient als uithangbord voor de inwoners om de  gemeentelijke inzet voor dieren kenbaar te maken. Ook in 2024 mag Hoeilaart het label behouden.

Vlaams-Brabant telt momenteel 47 diervriendelijke gemeenten: Aarschot, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boortmeerbeek, Boutersem, Diest, Dilbeek, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Grimbergen, Halle, Herent, Herne, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Keerbergen, Kortenaken, Kortenberg, Landen, Lennik, Leuven, Liedekerke, Londerzeel, Lubbeek, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Oud-Heverlee, Pepingen, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Tervuren, Tienen, Tremelo, Zemst en Zoutleeuw.

Meer info?

Klimaatdienst

02 894 95 31

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 894 95 31
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart