Hoe aanmelden en inschrijven voor de basisscholen?

Is je kind geboren in 2022 of vroeger en start het in het schooljaar 2024-2025 op school? Of is je kind al ingeschreven, maar verandert het vanaf volgend schooljaar van school? Meld het dan uiterlijk op 19 maart 2024 aan!

Aanmelden ≠ inschrijven

Voor het schooljaar 2024-2025 werken alle basisscholen van Hoeilaart en Overijse met één centraal digitaal aanmeldsysteem.

Met een aanmelding laat je weten op welke school of scholen je jouw kind het liefst wil inschrijven. Het aanmeldsysteem bekijkt of er in die scholen voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat je weten of je kind effectief plaats heeft. Pas daarna ga je je kind inschrijven op school.

Hoe aanmelden en inschrijven?

  • Van 27 februari tot en met 19 maart 2024 kan aanmelden online op de website hoeilaart-overijse.aanmelden.in. Hou het rijksregisternummer en het domicilieadres van je kind bij de hand.
  • In april worden de aanmeldingen verwerkt. Is er op de school van jouw voorkeur niet voldoende plaats voor alle kinderen? Dan hebben kinderen uit Hoeilaart voorrang en bepaalt de afstand van de woonplaats tot de school welke kinderen een plaats krijgen.
  • Ten laatste op 19 april krijg je via e-mail een ticket voor de hoogste voorkeursschool waar plaats is.
  • Van 22 april tot 13 mei kan je op deze basisschool terecht met het ticket om je kind in te schrijven.
  • Vanaf 23 mei starten de vrije inschrijvingen. Dan worden de vrije plaatsen die nog over zijn, opengesteld.

Ouders die geen computer hebben, kunnen terecht in de bib (tijdens de openingsuren).

Opgepast: alle kindjes geboren in 2022 moeten zich aanmelden, ook al starten ze pas in het schooljaar 2025-2026.

 

Er wordt eerst geordend op schoolkeuze. Daarna hebben kinderen uit Hoeilaart voorrang op niet-Hoeilanders. Er wordt geordend volgens de afstand van het domicilieadres tot de school. 

Heb je nog vragen?

Ontdek de brochure met alle info over centraal aanmelden.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart