Gelijke kansen voor iedereen!

Ook in Hoeilaart wappert deze week de regenboogvlag aan het gemeentehuis om te benadrukken dat we solidair zijn met de LGBTQI+-gemeenschap.

17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de internationale lijst van geestesziekten. Sinds 2005 brengt de LGBTQI+-gemeenschap over de hele wereld het verschijnsel van homohaat en de sociale onwenselijkheid ervan onder de aandacht.

In Hoeilaart mag iedereen zichzelf zijn. Lokaal bestuur Hoeilaart steunt dan ook deze actie en hangt de regenboogvlag uit aan het gemeentehuis.

De bibliotheek van Hoeilaart biedt trouwens heel wat literatuur aan rond dit thema, zowel voor volwassenen als voor jongeren en kinderen. Neem zeker eens een kijkje in de catalogus!

Zit je met vragen over gender en seksuele voorkeur? Heb je behoefte aan informatie of een luisterend oor? Aan een veilige plaats om te spreken over discriminatie, helemaal anoniem, gratis en zonder vooroordelen? Dan kan je terecht bij Lumi (www.lumi.be, gratis nummer 0800 99 533).

 

Meer info?

Dienst Welzijn

0492 13 49 03

Contact en openingsuren
Groenendaalsesteenweg 32
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
0492 13 49 03
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart