Brugfiguren gezocht

Brugfiguren zijn vrijwilligers die kleuters en lagereschoolkinderen die het in de klas moeilijk hebben, begeleiden.

Een brug tussen thuis en school

De werkgroep ‘Kinderen in kansarmoede’ van het Huis van het Kind Druivenstreek selecteerde het Brugfigurenproject van het Rode Kruis om aan huiswerkbegeleiding te doen. Door de grote vraag vanuit de scholen, zijn ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen meehelpen om een brug te slaan tussen thuis en school.

Het project

Een moeilijke thuissituatie, beperkte kennis van het Nederlands, een onstabiele leefomgeving, onvoldoende ondersteuning thuis, … het zijn omstandigheden die maken dat sommige kinderen uit de kleuter- en lagere scholen van Hoeilaart en Overijse het moeilijk hebben op school. Met het Brugfigurenproject proberen de Rode Kruisafdelingen Hoeilaart en Overijse daar samen wat aan te doen.

Dankzij de brugfiguren die meewerken aan dit project krijgen de kinderen individuele aandacht en aanmoediging.

De brugfiguren

Brugfiguren zijn vrijwilligers die kleuters en lagereschoolkinderen die het in de klas moeilijk hebben, begeleiden. Zij ondersteunen en stimuleren het kind om huiswerk te maken, een boek te lezen, rekenoefeningen te maken, … Zij zijn de 'toffe juf of meester' die, in overleg met de leerkracht, op afgesproken tijdstippen thuis of in de klas langskomt en ook de betrokkenheid van de ouders stimuleert.

Interesse?

Heb je ook zin om kinderen te begeleiden? Neem dan een kijkje op de website van het Rode Kruis en meld je aan als vrijwilliger.

Het Rode Kruis zorgt voor een basisopleiding. Daarnaast kan je ook rekenen op de steun van je collega’s. Regelmatig komen de brugfiguren samen om van gedachten te wisselen.

Meer info: Monique Vandenput, 0475 68 65 22, monique.vandenput@vrijwilliger.rodekruis.be

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart