Niet-gemeentelijke premies voor bouwen en verbouwen

Voor meer informatie over deze premies of hulp bij het invullen van je aanvraag, kan je terecht bij het Woonenergieloket van Hoeilaart.

  • Mijn VerbouwPremie. Heb je plannen om je muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn je ramen aan vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Dan kan je hiervoor Mijn VerbouwPremie aanvragen. Gebruik de simulator om te weten op welke premies je recht hebt.
  • Mijn VerbouwLening. Een groot deel van het Vlaamse woningpark is sterk verouderd. Veel eigenaars hebben dringend nood aan meer financiële ondersteuning om deze woningen en appartementen te renoveren.  Je kan daarom een Mijn VerbouwLening aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Je kan de aanvraag online indienen.
    De Mijn VerbouwLening is voortaan niet meer renteloos. Omdat de nieuwe wettelijke interestvoet ver boven 3 procent ligt, is het niet meer mogelijk om via de Mijn VerbouwLening aan 0 procent te lenen. De nieuwe rentevoet bedraagt 2,75 procent.
  • Aanpassingspremies. Wil je je woning aanpassen aan je leeftijd of aan die van een inwonende senior, dan kan je onder bepaalde voorwaarden een aanpassingspremies van Wonen Vlaanderen en van de provincie Vlaams-Brabant aanvragen. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je geen andere woning in eigendom mag hebben en dat je inkomen onder de grens ligt. Beide premies mogen gecumuleerd worden. De provinciale premies is ook voor mensen met een erkende handicap.
  • Verzekering gewaarborgd wonen. Bent u een hypothecaire lening aangegaan voor het kopen, bouwen en/of verbouwen van uw woning, dan helpt deze gratis verzekering bij de aflossing van uw lening mocht u onvrijwillig en volledig werkloos worden.

Meer info? Contacteer het Woonenergieloket.

Met vragen over deze en andere premies over wonen en voor ondersteuning bij je aanvraag kan je terecht bij het Woonenergieloket.

Vast spreekuur

  • Wanneer? Elke vrijdag, van 8.15 tot 12 uur op afspraak
  • Waar? Bij de dienst Omgeving/Sociaal Huis, kasteelhoeve.

Tel./mail/afspraak