Lichaamsschenking aan de wetenschap

Wat?

Je kan, bij leven, en als je in staat bent op een behoorlijke wijze je wil uit te drukken, bepalen dat na je dood je lichaam moet worden afgestaan voor wetenschappelijk onderzoek.
De lichaamsschenking aan de wetenschap is noodzakelijk voor de vorming van onze toekomstige artsen en voor onderzoek naar nieuwe technieken.

Hoe?

Je dient contact op te nemen met een medische faculteit naar keuze. Deze informeert je over de te ondernemen stappen en voorziet je van een voorbeeld van ‘testament’.

Dit testament, waarin je aangeeft na je dood je lichaam aan de wetenschap te schenken, dient handgeschreven, gedateerd en ondertekend  te worden door de schenker. Het houdt ook de modaliteiten in over wat er achteraf met het lichaam dient te gebeuren: indien je wensen hebt over  religieuze dienst of crematie, moeten deze eveneens in dit testament kenbaar gemaakt worden (rekening houdend met de regelgeving).

PS: Bij LEIF (LevensEinde InformatieForum) kan je een LEIFkaart (opent in nieuw venster) aan vragen die je in je portefeuille kan bewaren en waarop deze en andere wettelijke wilsverklaringen opgelijst zijn.

Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsurenAfspraak Burgerzaken