Jazz met Pit

Logo van Jazz met Pit

Hoe het begon

In 1979 organiseerde Albert Michiels de eerste jazzwedstrijd voor jonge jazzmuzikanten in Hoeilaart tijdens het Druivenfestival. De wedstrijd, Jazz Hoeilaart International Contest, zou algauw uitgroeien tot een evenement met internationale weerklank, met alle technische en organisatorische vereisten van dien, die Hoeilaart toen niet langer kon bieden.

GC De Bosuil in Jezus-Eik werd daardoor sinds 1986 de plek waar de wedstrijd zich verder zou ontwikkelen. Albert bleef tot op hoge leeftijd (hij werd 85) betrokken bij de wedstrijd en zou de dertigste editie net niet meer meemaken. Muziekmozaiëk had ondertussen de organisatie overgenomen en verhuisde uiteindelijk in 2015 met de wedstrijd onder de naam B-Jazz naar Leuven. De hoofdprijs van de wedstrijd heet nog steeds 'De Grote Prijs Albert Michiels’, een passend eerbetoon aan de founding father van de wedstrijd!

De Druivenstreek bleef een beetje verweesd achter, want Albert had toch heel wat streekgenoten besmet met de jazzmicrobe. Onder de naam Jazz met Pit bloeiden in eerste instantie allerlei jazzevenementen in Tervuren, Overijse en Hoeilaart, mede dankzij de steun van de voornoemde gemeenten, Muziekmozaïek en vzw De Rand.

In het kader van de intergemeentelijke samenwerking, IGS Vrije Tijd Druivenstreek, werd dit pact uitgebreid met de gemeenten Bertem en Huldenberg.

Ondersteuning via Jazz met Pit

Organiseer je een jazzconcert in de Druivenstreek: Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse of Tervuren? Dan is er misschien wel goed nieuws voor jou! Via Jazz met Pit heb je mogelijk recht op een financieel duwtje in de rug!

Ben je van plan om als vereniging/organisator een jazzevenement te organiseren of wil je een jazztalent een podiumkans gunnen, kijk dan even in het subsidiereglement of je in aanmerking komt voor een subsidie.

De toelage bedraagt 50 procent van de subsidieerbare kosten, met een maximum van 300 euro per aanvraag/evenement. Er zijn twee perioden waarin een subsidieaanvraag kan ingediend worden:

  • evenementen die plaatsvinden tussen 1 januari en 30 juni: uiterste indiendatum is 1 november (voorafgaand aan de activiteit);
  • evenementen die plaatsvinden tussen 1 juli en 31 december: uiterste indiendatum is 1 mei (voorafgaand aan de activiteit).

Er zijn twee manieren om de subsidieaanvraag in te dienen:

Blijf op de hoogte!

Facebookpagina: Jazz-met-Pit
Instagrampagina: @jazzmetpit • Instagramfoto's en -video's