Internationaal rijbewijs

Wat?

Voor landen buiten Europa waar het Europees rijbewijs niet erkend wordt, moet je een internationaal rijbewijs aanvragen. Informeer je goed voor je vertrekt: klik hier door naar de website TravellersOnline van de FOD Buitenlandse Zaken.

In België is het enkel toegestaan om met een internationaal rijbewijs te rijden, indien je niet ingeschreven bent in België. Als Belg moet je dus altijd een Belgisch (Europees) rijbewijs op zak hebben.

Hoe aanvragen?

Het internationaal rijbewijs wordt uitgereikt door de gemeente van je woonplaats. In Hoeilaart kan je hiervoor terecht bij de dienst Burgerzaken.

Het internationaal rijbewijs is drie jaar geldig vanaf de uitreikingsdatum. Als het nationale rijbewijs minder dan drie jaar lang geldig is, neemt het internationaal rijbewijs automatisch die geldigheidsdatum over.

Als je internationaal rijbewijs afloopt, als je het verliest of als het gestolen wordt, kan je een nieuw exemplaar aanvragen. Daarvoor moet je het oude  internationaal rijbewijs of een verklaring door de Belgische politie van diefstal mee afgeven. Je verklaring van verlies wordt opgesteld door de dienst Burgerzaken.

Wat meebrengen?

  • Een recente pasfoto (er is een pasfotocabine op de dienst Burgerzaken).
  • Je identiteitskaart.
  • Je geldig Belgisch rijbewijs.

Hoeveel kost het?

16 euro.
Op de dienst Burgerzaken kan je betalen met je bancontactkaart.

Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsurenAfspraak Burgerzaken