Hondenlosloopweide

In bossen, in parken, op straat en op alle andere openbare plaatsen horen honden aan de leiband. De algemene aanlijnplicht voor honden is belangrijk voor de veiligheid van de andere wandelaars en om planten en dieren te beschermen. In hondenlosloopzones kunnen honden - onder toezicht van hun baasje - wel vrij rondlopen. Wanneer de hondenlosloopzone een open grazige strook is, spreekt men ook van een hondenweide.

Achter het recyclagepark werd een hondenlosloopweide aangelegd. De weide werd afgebakend met een kastanjehouten omheining. Er staat een bord met de spelregels voor hond en baasje en een bank waar de hondeneigenaars kunnen toezicht houden terwijl hun hond speelt. Een vuilnisbak en dispenser voor hondenpoepzakjes werden eveneens voorzien.

Dit project kadert binnen de Vlaamse doelstelling om nieuw openbaar toegankelijk groen te realiseren in de Vlaamse Rand rond Brussel.

Hondenlosloopweide

Buiten de losloopweide: honden aan de leiband!

(Politiereglement art. 129)

Op openbare plaatsen moet je je hond altijd aan de leiband houden. Dat is nodig om de veiligheid en het veiligheidsgevoel van andere wandelaars en dieren te beschermen. Vooral kinderen en oudere mensen zijn vaak bang voor onbekende honden.

Je kan een administratieve boete krijgen die kan oplopen tot 350 euro, wanneer je je niet aan deze regel houdt.

Meer info?

Milieudienst

02 658 28 71

Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 658 28 71
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren