Gele doos

gele doos

Elke 65-plusser kan in Hoeilaart gratis een gele doos ophalen. Dat is een herkenbare bewaardoos voor medische, persoons- en contactgegevens die je opbergt in de koelkast. Zo vinden de hulpdiensten sneller cruciale informatie terug bij noodgevallen of vermissingen. En dat kan levens redden. 

Haal jouw gratis doos op in de bibliotheek van Hoeilaart.
Lukt dat niet? Dan levert dienst Welzijn jouw gele doos aan huis. 
 

Wat is het?
‘De gele doos’ is een herkenbare gele bewaardoos voor cruciale persoons-, contact-, en medische gegevens. Ze moet in de koelkastdeur bewaard worden omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor hulpdiensten. Wanneer ouderen in nood verkeren of vermist blijken, vinden diensten als brandweer, hulpverleners en politie sneller de nodige informatie.

Waarom?
De gemeenten Hoeilaart en Overijse willen met de gele doos bijdragen tot het gezond ouder worden.

Voor wie?
Voor alle zelfstandig wonende burgers, ouder dan 65 jaar. Sinds september 2022 kunnen alle burgers een gele doos ophalen in de bibliotheek van Hoeilaart.

Doos laten leveren?
Ben je moeilijk te been en kun je niemand vragen om de doos voor jou op te halen? Bel dan naar dienst Welzijn van gemeente Hoeilaart, gsm 0492 13 49 03.

Prijs?
De gele doos is gratis af te halen door de doelgroep (mensen ouder dan 65 jaar en chronisch zieken), of door hun familie, vrienden of mantelzorgers.

Wat zit er in de doos?

  • Persoonsgegevens of contactgegevens
  • Medische gegevens
  • Vermissingfiche
  • Een sticker om op de binnenkant van de deur te bevestigen

Meer info?

Dienst Welzijn

0492 13 49 03

Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Een afspraak maken wordt aangeraden.

Alle openingsuren