Assistentiewoningen De Weyngaerd

Residentie De Weyngaerd bestaat uit 19 erkende assistentiewoningen ('serviceflats'). Ze zijn gelegen op de OCMW-zorgsite Den Dumberg, bovenop het woonzorgcentrum, en hebben een eigen ingang. De flats variëren in grootte en zijn aangepast aan mensen met een beperkte mobiliteit. Elke flat beschikt over een leefruimte, een ingerichte keuken, een badkamer en één of twee aparte slaapkamer(s), en is uitgerust met een noodoproepsysteem. De flats zijn niet gemeubileerd en mogen ingericht worden naar eigen wens.

De bewoners leven op zelfstandige basis, maar er is dag en nacht zorgpermanentie vanuit het woonzorgcentrum.

Bewoners die dat wensen, kunnen een beroep doen op een aantal optionele diensten en activiteiten in en rond het woonzorgcentrum. Denk maar aan een kappersbezoek, vervoer van en naar de markt, … Om het verblijf in de flats zo aangenaam en praktisch mogelijk te maken, zijn er gemeenschappelijke zithoekjes en een gemeenschappelijke wasplaats.

Tegen betaling is er de mogelijkheid om warme maaltijden te bestellen. Net zoals alle andere senioren van Hoeilaart, kunnen zij gebruik maken van de thuisdiensten van het OCMW of andere thuiszorgdiensten.

Wanneer zelfstandig leven onmogelijk wordt, krijg je als bewoner van een assistentiewoning voorrang om opgenomen te worden in het woonzorgcentrum.

Hoe aanvragen?
Voor meer informatie of aanvraag tot inschrijving neem je contact op via onderstaande gegevens.

Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:30 tot 12:00 en van 13:00 tot 16:00

Alle openingsuren