Hinder Leonardtunnel

Sinds 15 april is de toegang vanuit Oudergem (E411) naar de binnenring richting Waterloo niet mogelijk vanwege onvoorziene extra werken aan de Leonardtunnel. 

De Leonardtunnel dateert van de jaren zeventig en tachtig. We spreken algemeen van 'de Leonardtunnel', maar eigenlijk liggen er onder het Leonardkruispunt twee tunnels: door de eerste rijdt het verkeer van de E411, door de tweede het verkeer van de Brusselse Ring (R0). Iedere tunnel bestaat uit twee kokers.

Van 2023 tot 2025 voert Agentschap Wegen en Verkeer een integrale renovatie uit aan de tunnels. De betonnen structuur krijgt een grondig onderhoud, en ook de volledige uitrusting, van de verlichting en de ventilatie, tot de waterdichting en het wegdek binnenin wordt vernieuwd. 

Na de renovatie zijn de tunnels klaar voor nog eens dertig jaar van intensief gebruik.

Hinder

Van 15 april tot eind oktober 2024 (einddatum onder voorbehoud) is de toegang vanuit Oudergem (E411) naar de binnenring richting Waterloo niet mogelijk vanwege onvoorziene extra werken aan de Leonardtunnel. Dit zorgt voor extra verkeershinder in onze regio. Het Agentschap Wegen en Verkeer maakte hiervoor deze bewonersbrief op.

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart