Dieter Coppens heeft jou nodig!

Hoeilaart neemt voor het eerst deel aan #ByeByeGazon. Op donderdag 18 april gaf Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de aftrap op de boomgaard van Terjansdelle.

Door gazon te verticuteren, bespuiten, bekalken, bemesten en veelvuldig te maaien, groeit er enkel nog gras. Gevolg: insecten, zoals vlinders en bijen, vinden er geen bloemen meer. Maar deze diertjes staan wel in voor de bestuiving van planten die ons later groenten en fruit geven. Moesten er geen insecten meer zijn, dan zouden wij er ook niet meer zijn. Door allerlei factoren is de hoeveelheid insecten in de voorbije tien jaar enorm afgenomen.

We kunnen deze diertjes makkelijk helpen. Geef een stukje gazon terug aan de natuur … bijvoorbeeld één vierkante meter niet meer maaien. Stel je voor: minder maaien, meer tijd voor aperitief en er vliegt al eens een vlinder voorbij. Laat het gras dus maar groeien!

Doe mee!

Iedereen kan meedoen door een deeltje gewoon te laten groeien, een bloemenweide in te zaaien, vaste planten te zetten of heerlijke bessenstruiken te planten. Op de website van Bye Bye Gazon kan je de vierkante meters die jij niet meer maait, registreren. Samen maken we het verschil!

Meer info over de campagne vind je hier.

Meer info?

Klimaatdienst

02 894 95 31

Contact en openingsuren
Jan van Ruusbroecpark
Hoeilaart 1560
België
Wegbeschrijving
Telefoon
02 894 95 31
E-mailadres
Huidige openingsuren
Vandaag open van 8:15 tot 12:00
Morgen gesloten

Alle openingsuren

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart