Werken Biesmanslaan

Het ‘lappendeken’ van de Albert Biesmanslaan, tussen de Koldamstraat en de Henri Caronstraat, wordt onder handen genomen.

Wat doet Eandis?

Kant pare huisnummers

Van maandag 2 tot en met donderdag 5 oktober legt Eandis een nieuwe elektriciteitsleiding aan tussen de hoogspanningscabine in de Koldamstraat en de cabine in de Borchvijverweg, en tussen de Borchvijverweg en het kruispunt Biesmanslaan-Caronstraat. Daarna worden het voetpad en het fietspad tijdelijk hersteld.

De appartementsgebouwen nrs. 22, 22 a, 24, 26 en 28 worden overgekoppeld op de nieuwe leiding. Bij de andere gebouwen dienen er geen aanpassingen te gebeuren. Eandis maakt hiervoor zelf de nodige afspraken met de eigenaar(s).

Kant Mariënparking

Van woensdag 4 tot en met maandag 9 oktober legt Eandis tussen de Koldamstraat (kant carwash) en de Mariënparking een nieuwe kabel aan voor de openbare verlichting. Daarna wordt het voetpad tijdelijk hersteld.

Van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober koppelt Eandis via een aantal koppelputten de nieuwe leiding aan op het elektriciteitsnet. Daarna worden er nieuwe verlichtingspalen geplaatst.

Verkeer en openbaar vervoer

Van maandag 2 oktober tot en met vrijdag 13 oktober

De werken beginnen elke werkdag om 9 uur, na de ochtendspits, en stoppen rond 18 uur.

Tijdens de werkuren (weekdagen, 9-18 uur) zullen de hiernavolgende verkeersmaatregelen van kracht zijn.

  • Het autoverkeer en de Lijnbussen kunnen in de richting van Groenendaal de Albert Biesmanslaan blijven volgen.
  • Het autoverkeer en de Lijnbussen richting van Overijse worden omgeleid via de Henri Caronstraat, Paul Malustraat en Koldamstraat. In de Koldamstraat wordt eenrichtingsverkeer van kracht.
  • De bushalte Nero blijft aan de kant van de parking behouden. De halte aan de overkant schuift voor de lijnen 395 (Leuven), 553, 598 en 830 (Druivenlijn) op naar de J.B. Charlierlaan ter hoogte van de vijver. De reizigers van de andere lijnen dienen op te stappen aan de halte Kerk.
  • Eandis zorgt ervoor dat voetgangers en fietsers in de twee richtingen doorgang blijven behouden.
  • Tussen 4 en 9 oktober zal de Koldamstraat ter hoogte van de verkeerslichten een paar uur onderbroken zijn om de nieuwe leiding voor de openbare verlichting van de ene straathoek naar de andere door te trekken.

Wat doet de gemeente?

Werken

Nadien zal de gemeente het fietspad en de voetpaden aan beide zijden van de Albert Biesmanslaan heraanleggen.

In de herfstvakantie wordt de asfaltlaag van de rijweg afgeschraapt en vervangen door een nieuwe asfaltlaag, vanaf en inclusief het kruispunt Caronstraat-Biesmanslaan tot net voor het kruispunt met de Koldamstraat.

De noodverbinding die de Watergroep in oktober 2016 onder het kruispunt Caronstraat-Biesmanslaan maakte ten gevolge van een lek door de toenmalige rioleringswerken, wordt verwijderd.

Verkeer

Om deze werken uit te voeren wordt het kruispunt Caronstraat-Biesmanslaan in de herfstvakantie afgesloten voor het verkeer.

Er zullen omleidingen ingelegd worden: via de Overijsesteenweg in de ene richting, en via het traject Rode Kruisstraat-Willem Eggerickxstraat-Henri Caronstraat-Paul Malustraat-Koldamstraat in de andere richting.

Meer details over deze omleidingen worden later nog bekendgemaakt.

Aarzel niet om de technische dienst te contacteren mocht u nog vragen hebben of mochten er problemen zijn.

 

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Maandag open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder