Meer speelruimte voor de schoolkinderen

Toelichting bij agendapunt nr. 2 van de gemeenteraad van 25 september 2017

De gemeente gaat een perceel grond aankopen in de Willem Eggerickxstraat, zodat het mogelijk wordt om de speelplaats van de Sint-Clemensschool uit te breiden. Het gemeentebestuur vindt het immers belangrijk dat kinderen in Hoeilaart in optimale omstandigheden naar school kunnen gaan.

Door het toenemende aantal leerlingen, kampen beide Hoeilaartse basisscholen met ruimtegebrek. Daarom werd in 2014 het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Uitbreiding Scholen en Kinderdorp’ goedgekeurd. Door dit plan werd het voor de twee scholen mogelijk gemaakt om uit te breiden. In beide gevallen werd een stuk woonuitbreidingsgebied omgezet naar een ‘zone voor gemeenschapsvoorzieningen’.

Het is in een van deze zones dat de gemeente een stuk grond gaat aankopen. Het stuk is gelegen in de Willem Eggerickxstraat en sluit aan op de speelplaats van de Sint-Clemensschool.

De Sint-Clemensschool heeft de laatste jaren al een aantal verbouwingen uitgevoerd om het toenemende aantal leerlingen te kunnen opvangen, maar de ruimte om buiten te spelen is eerder beperkt. Zo moeten onder meer de speeltijden gespreid worden, wat storend is voor de leerlingen die ondertussen in de klassen blijven. Het is voor de kinderen ook moeilijk om op de speelplaats een rustig hoekje te vinden of voluit in groep een spel te spelen.

Door het terrein aan te kopen en aan te wenden als speelplaats, komt de gemeente tegemoet aan een duidelijke behoefte en draagt ze bij tot een aangename en kwaliteitsvolle omgeving voor de Hoeilaartse schoolkinderen.

Contact en openingsuren

Dienst Ruimtelijke Ordening
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 71
E-mailadres: 
ruimtelijkeordening [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen open van 8:15 tot 12:00
Best op voorhand een afspraak maken om wachttijden te vermijden. Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst uitsluitend op afspraak terecht.

Alle openingsuren

Vertel het verder