Geweld en spanningen in het gezin?

De coronacrisis zet ons noodgedwongen allemaal thuis. Werk, school en vrije tijd spelen zich plots onder hetzelfde dak af. Dat brengt extra stress met zich mee, bovenop de onzekerheid en verwarring door het virus. Er zijn diensten die je kunnen helpen.

De coronacrisis zet ons noodgedwongen allemaal thuis. Werk, school en vrije tijd spelen zich plots onder hetzelfde dak af. Dat brengt extra stress met zich mee, bovenop de onzekerheid en verwarring door het virus.

Ben jij een volwassene bij wie de spanningen thuis extra hoog oplopen?
Ben jij een jongere en heb je het gevoel dat het thuis echt niet meer gaat?
Ben jij een buurman, vriend of kennis die zich zorgen maakt, graag wil helpen maar niet goed weet hoe?

Spreek erover! Met iemand over je zorgen spreken is vaak een eerste belangrijke stap naar hulp. Kan dat niet met een vertrouwenspersoon in je omgeving? Weet dan dat er diensten zijn die je gratis en anoniem verder kunnen helpen.
Een hulpverlener luistert naar je verhaal, je vragen en bezorgdheden, en zoekt samen met jou naar wat er moet gebeuren om het geweld of misbruik te doen stoppen. Na het gesprek kan je opnieuw verder OF hij verwijst je door naar een toegankelijke dienst OF hij geeft je bezorgdheid door aan een dienst die aan de slag gaat met jouw zorgen.

1712

Voor wie? Voor iedereen die slachtoffer is, getuige is of zich zorgen maakt over geweldsituaties: kinderen en jongeren, ouders, familie, buren …
Hoe gratis en anoniem contacteren?

  • Bellen op nummer 1712 (ma, di, wo, do, vr: 9-18 uur)
  • Chatten (ma, di, wo, do: 13-20 uur)
  • Mailen (24/7)
  • Via jouw apotheker. Vraag bij de apotheker naar een ‘masker 19’. Hij/zij zal antwoorden dat dit type masker besteld moet worden en vraagt je contactgegevens op. Op die manier kan de apotheker via het nummer 1712 de hulpverlening inschakelen.

Nupraatikerover.be

Voor wie? Voor kinderen en jongeren die vragen hebben of zich zorgen maken over seksueel misbruik of mishandeling.
Hoe gratis en anoniem contacteren?

  • Chatten (ma, di, wo, do: 14-17 en 19-22 uur / vr: 14-17 uur)

Schrijf je in op de nieuwsbrief

Mis geen enkel nieuwtje over Hoeilaart