5 jaar GC Felix Sohie

Vijf jaar geleden opende het GC Felix Sohie zijn deuren. Op vrijdag 13 oktober geeft niemand minder dan Pascale Platel er de aftrap van het zesde cultuurseizoen. Tijd om even stil te staan bij wat het gemeenschapscentrum voor Hoeilaart betekent.

Op 30 juni 2012 opende Hoeilaart zijn nieuw gemeenschapscentrum met een groot feest. Sindsdien groeide het centrum uit tot wat het gemeentebestuur ermee voor ogen had: een ontmoetingsplaats in de brede zin van het woord, het hart van het Hoeilaartse socio-culturele leven. Optredens, toneelvoorstellingen en -repetities, filmvoorstellingen, workshops, dans- en schilderateliers, tentoonstellingen, vergaderingen, lezingen, koorrepetities, taal- en informaticalessen, trouwfeesten, verjaardagsfeesten, koffietafels,  … noem maar op, het vindt er allemaal plaats.

Meer dan 300 voorstellingen passeerden intussen de revue: voorstellingen van eigen bodem, buitengewone prestaties van Hoeilaartse verenigingen en kunstenaars, school- en familievoorstellingen, en ook gekende namen van formaat zoals onder meer De Kreuners, Daan, Johan Verminnen, Stan van Samang, Walter Baele, Bart Cannaerts, Gunther Neefs.

De bib, die zich eveneens in het centrum bevindt, schreef de voorbije vijf jaar 2500 nieuwe klanten in en kreeg 517.000 bezoekers over de vloer. De zesmaandelijkse topdagen waarbij de bib (Jeugdboekendag en Verwendag), GROS (Wereldfeest en Fairtrademarkt), SamenVoor (Repair Café) en Gezinsbond (Tweedehandsbeurs) de krachten bundelen voor een aantrekkelijk, complementair en supergemeenschapsvormend aanbod, zijn telkens een schot in de roos. De maandelijkse Jazz at Felix in de wintermaanden groeide uit tot een begrip. Het wekelijkse Trefpunt van de Seniorenraad in de cafetaria en de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de adviesraden zijn niet meer uit het Hoeilaartse gemeenschapsleven weg te denken.

Onvergetelijk waren het spektakel Ik was 14 in 14, waar zoveel Doenders aan meewerkten, het huwelijksfeest van de burgemeester, de Wafelenbak met de begrafenis van Marc Sleen en het project CWxRM, waarbij de Hoeilanders als statement tegen de oorlog en om de slachtoffers van WO I te herdenken, maar liefst 1250 beeldjes in klei hebben gemaakt.

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs telt per schooljaar gemiddeld een 180-tal leerlingen Nederlands, Spaans of Informatica. Ook het Centrum voor Basiseducatie biedt er doorlopend lessen aan.

Het centrum beschikt sinds oktober 2016 over een eigen website www.felixsohie.be en een nieuw logo, over een online systeem om tickets te bestellen en een zaal te reserveren. Aan de klantvriendelijke balie kan je betalen met bancontact. Het centrum heeft ook een voltijds technicus en een eigen geluidstechnicus in dienst. Niet alleen de architectuur, ook de dienstverlening gaat er mee met zijn tijd. Het GC Felix Sohie is echt een gemeenschapscentrum op maat van de bruisende en hedendaagse gemeente die Hoeilaart wil zijn!

Contact en openingsuren

Technische dienst
Jan van Ruusbroecpark
1560 Hoeilaart
Telefoon: 
02 658 28 70
E-mailadres: 
technischedienst [at] hoeilaart.be
Huidige openingsuren
Vandaag gesloten
Morgen gesloten
Maandag open van 8:15 tot 12:00
Op donderdag tussen 16 en 19.30 uur kan je op deze dienst ook terecht op afspraak.

Alle openingsuren

Vertel het verder