Ecoduct Groenendaal // Work in progress

De bouw van Ecoduct Groenendaal zit in de laatste rechte lijn. Tijdens de Week van het Bos en de Dag van het Zoniënwoud kan u op de werf ontdekken hoe ver de werken gevorderd zijn en hoe het ecoduct er definitief zal uitzien over enkele maanden. We geven een overzicht en uitleg bij de diersoorten die de voorbije maanden waargenomen zijn in de omgeving (van glanzende slakkenloopkever over ree ...
De bouw van Ecoduct Groenendaal zit in de laatste rechte lijn. Tijdens de Week van het Bos en de Dag van het Zoniënwoud kan u op de werf ontdekken hoe ver de werken gevorderd zijn en hoe het ecoduct er definitief zal uitzien over enkele maanden. We geven een overzicht en uitleg bij de diersoorten die de voorbije maanden waargenomen zijn in de omgeving (van glanzende slakkenloopkever over ree tot ruige dwergvleermuis) en waarvoor deze brug over de autosnelweg wordt gebouwd. Terwijl u geniet van een drankje aan de bar, vereeuwigt graffiti-artiest Dzia & Sons de toekomstige gebruikers op de 60 meter brede betonnen middenpijler. Onze gift shop bezorgt u een gratis aandenken voor achteraf.


Alle activiteiten gaan door onder het ecoduct, op het stuk afgesloten autosnelweg R0 richting Zaventem. Grijp deze uitzonderlijke kans om het verhaal verder te kunnen vertellen aan uw familie, vrienden, collega’s en kleinkinderen. Het ecoduct zal na voltooiing immers niet toegankelijk zijn voor publiek.

Het ecoduct is enkel te voet of per fiets bereikbaar, wegwijzers vanaf Bosmuseum (Duboislaan 2 te 1560 Hoeilaart) en Station Groenendaal zijn voorzien. Parkeergelegenheid is voorzien aan het Bosmuseum en Station Groenendaal.

Deze activiteit kadert in de Dag van het Zoniënwoud en De week van het Bos.

De bouw van Ecoduct Groenendaal kadert in het project OZON en het Europese LIFE programma. Het project is een samenwerking tussen het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), het Agentschap Wegen en Verkeer, het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid Bruxelles Environnement - Leefmilieu Brussel. Ook Gemeente Hoeilaart, Gemeente Overijse en Gemeente Tervuren nemen een deel van de financiering op zich. Het Département de la Nature en des Forêts (Wallonië), het United Nations Environment Programme en gemeente Sint-Genesius Rode ondersteunen het project symbolisch.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer
Deze activiteit is al voorbij
Waar
Ecoduct Groenendaal
R0 , 1560 Hoeilaart
Prijs
gratis Basistarief: 0,00 €

Vertel het verder